FAQ Ilmanvaihto

 

1. Mihin Pax puhallin asennetaan?
Siihen tilaan, jossa ilma on huonoa ja sitä pitää vaihtaa, esim. kylpyhuone, WC, autotalli, kodinhoitohuone, askarteluhuone jne.


2. Mihin puhaltimen saa asentaa?
Pax puhaltimet on hyväksytty asennettavaksi kosteisiin tiloihin (IP44). Puhallin tulee asentaa niin korkealle kuin mahdollista.

3. Pitääkö ilman vaihtua koko ajan?
Tiloissa joissa vietetään aikaa ilman tulee vaihtua kahden tunnin välein, jotta sinä ja talosi voisitte hyvin!

4. Millaisessa tilanteessa minun tulisi valita puhallin takavedonestimellä?
Kun puhallin asennetaan kanavaan jossa ei ole luonnollista itsevetoa (suoraan ulkoseinän läpi). Takavedonestimellä varustettua puhallinta käytetään yhden tilan satunnaiseen tuuletukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että talon muu ilmanvaihto on hoidettu muulla tavalla. 
HUOM.!  Takavedonestintä ei saa käyttää painovoimaisessa ilmanvaihtokanavassa (katossa/hormissa), koska ilman vaihtumista ei saa estää.

5. Miten talon ullakko tai alapohja tulisi tuulettaa?
Näiden tilojen kanssa ei ole yksiselitteistä vastausta  miten voisi toimia aina. Ole yhteydessä valtuutettuun ilmanvaihtoasentajaan.

6. Kondenssivettä tippuu kattoon asennettuun puhaltimeeni. Mikä avuksi?
Kaikki poistoilmakanavat pitää eristää koko matkalta. Kun lämmin ja kostea ilma kulkee kylmää putkea pitkin, kosteus tiivistyy. Eristä poistoputki  huolellisesti koko matkalta.

7. Voiko Pax puhaltimen asentaa itse?
Puhaltimen voi asentaa sähkötöitä lukuunottamatta itse. Lue käyttö - ja asennusohje huolellisesti läpi. Jos olet epävarma puhaltimen oikeasta sijoituspaikasta tai kanavista, ota yhteyttä asiantuntijaan. 
Huom.!  Kaikki kiinteät sähköasennukset saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja.

8. Mihin huoneisiin tuloilmaventtiilit tulisi asentaa?
Tuloilmaventtiilit asennetaan huoneisiin, joissa vietämme aikaa, kuten olohuone, makuuhuone, takkahuone jne. Venttiili sijoitetaan ylös seinälle.

9. Mistä tiedän että taloon olisi asennettava lisää tuloilmaventtiileitä?
Tunnet väsymystä, makuuhuoneen ikkunat ovat huurussa aamuisin, takka on vaikea saada syttymään ja lattiassa tuntuu ikävä kylmäveto.

10. Millainen tuloilmaventtiili on paras, ikkunaan vai seinään asennettava?
Seinään asennettava venttiili on ratkaisuna parempi. Se tarjoaa tasaisemman ilmavirran, tuloilma on helppo suodattaa ja siihen on saatavana termostaatti. Rakoventtiili on parempi ratkaisu, kun seinän läpivienti on hankala toteuttaa.

11. Mihin rakoventtiili sijoitetaan?
Rakoventtiili asennetaan ikkunan yläkarmiin tai puitteeseen.

12. Montako venttiiliä tarvitsen?
Yksi Ø100  seinäventtiili riittää 24m huoneeseen. Jos huone on suurempi, varustetaan se useammalla venttiilillä.

13. Voiko tuloilmaventtiilin asentaa itse?
Kyllä voi, mutta lue käyttö- ja asennusohje ensin huollellisesti läpi.

14. Mitä IP-alueilla tarkoitetaan?
Kun sähkölaite asennetaan kylpyhuoneeseen tai muuhun tilaan jossa on vesikalusteita, on otettava huomioon IP-alueet. 
Kaikissa sähkölaitteissa on merkintä kotelointiluokasta (IP-luokka), joka osoittaa sen kuinka hyvin laite on suojattu vedeltä ja pölyltä. Märkätilat on jaettu  neljään IP-alueeseen ja jokaisella alueella käytettäville laitteille on määritetty IP-luokan vähimmäisvaatimus. Kysy  neuvoa sähköasentajalta.

15. Mitä CE- ja S-merkinnöillä tarkoitetaan?
CE-merkintä on lakisääteinen vaatimus EU-maissa. Merkinnän avulla valmistaja osoittaa, että tuotteet täyttävät EU:ssa voimassa olevat turvallisuusvaatimukset.S-merkintä on vapaaehtoinen sertifiointi. Sen avulla valmistaja todistaa asiakkaille, että Intertek on testannut ja hyväksynyt tuotteet. 
Intertek on riippumaton tutkimuslaboratorio, joka testaa tuotteet ja tarkistaa,  että ne täyttävät mm. sähkö- ja paloturvallisuutta sekä mekaanisten vahinkojen ehkäisyä koskevat turvallisuusmääräykset.