Ilmanvaihto

 • Mistä löydän Caliman PIN-koodin?

  PIN-koodi löytyy toisesta moottorin pidikkeestä, se on 8-numeroinen luku.

  Irrota puhaltimen moottoriosa pitämällä siitä tiukasti kiinni ja vetämällä suoraan puhaltimesta poispäin, työkaluja ei siis tarvita. Varo, ettei otteesi irtoa moottorista, jotta se ei putoa maahan.

  Bild som visar var pinkod sitter.JPG

 • Sovellus ei saa yhteyttä Calimaani.

  Tarkista, että sovellukselle on puhelimesi asetuksissa sallittu data, Bluetooth ja WiFi, jotkut puhelimet vaativat myös kameran käytön ja sijainnin sallituiksi.

   

  Calima App Access.JPG

 • Kattoon asennetusta puhaltimestani tippuu vettä, mistä se voi johtua?

  Poistoilmakanavat pitää olla hyvin eristettyjä. Jos lämmin ja kostea ilma kulkee poistopuhaltimesta kylmään kanavaan, saattaa muodostua kondensaatiota. Eristä siis kanavat paremmin. 

 • Millaiseen tilaan poistoilmapuhallin kannattaa asentaa?

  Poistoilmapuhallin kannattaa asentaa tiloihin, joissa ilma saattaa olla epäpuhdasta tai kosteaa, esimerkiksi kylpyhuone, wc, pesutilat, autotalli tmv.
 • Mihin kohtaan Pax-puhaltimeni tulisi asentaa?

  Pax-puhaltimien kotelointiluokka on IP44, joten se kestää satunnaisia pisaroita, mutta ei suoraa suihkutusta.  Tarkista suoja-alueet ja -etäisyydet Tukesin sivuilta. Puhallin asennetaan aina omaan erilliseen ilman­vaihtokanavaan, ettei se häiritse tai sen toiminta häiriinny muusta ilmanvaihdosta. 

  Pax Calima voidaan asentaa painovoimaiseen ilmanvaihtokanavaan (kattoon tai hormiin) ja/tai kanavaan jossa ei ole luonnollista itsevetoa (suoraan ulkoseinän läpi). Puhallin on suunniteltu+ 5° ... +50°C käyttölämpö­tilalle. 

  Pax Passad puhaltimet on suunniteltu +5°...+35° käyttölämpötilalle. Jos puhallin asennetaan kylmään tilaan tai sen asennus tehdään kylmissä olosuhteissa, ensikäynnistys saattaa olla hidas. Mikäli puhallin asennetaaan kuumempaan tilaan, sen muoviosat saattavat ajan myötä vääntyä ja häiritä puhaltimen toimintaa. Vältettävä saunan ovesta tulevan kuuman ilman osumista suoraan puhaltimeen (muutamaa sekuntia kauempaa).

  Passad 00 ja Passad 30 asennetaan painovoimaiseen ilmanvaihtokanavaan (kattoon tai hormiin) ja/tai kanavaan jossa ei ole luonnollista itsevetoa (suoraan ulkoseinän läpi). Passad 31:ssä on takavedonestin, joten sen saa asentaa vain ulkoseinään tai muuhun ei-itsevetävään kanavaan. Takavedonestintä ei saa olla puhaltimessa, joka asennetaan kattoon, ettei estetä luonnollista ilmanvaihtoa. Tähän poikkeuksena on esim. kanava, joka kääntyy katon sisällä seinään ja sen läpi ulos, kunhan kanavassa ei ole luonnollista itsevetoa.  

 • Kuinka paljon ilmaa tulisi vaihtaa?

  Sisäilman tulisi vaihtua kahden tunnin välein kokonaan. Silloin hengitettävä ilma on riittävän terveellistä - jolloin sekä talo että asukkaat voivat paremmin!
 • Milloin puhaltimessa olisi hyvä olla takavedonestin?

  Takavedonestin estää kovan tuulen pääsyn sisään silloin, kun puhallin ei ole käynnissä. Takavedonestintä saa käyttää vain, kun puhallin asennetaan omaan kanavaan (joka ei ole itsevetävä), esim. ulkoseinäasennuksessa. HUOM.: Kattoasennuksessa kanava on yleensä itsevetävä, joten takavedonestintä ei saa asentaa estämään luonnollista ilmanvaihtoa. Pax Calima on tarkoitettu jatkuvaan ilmanvaihtoon, eli se on yleensä koko ajan päällä. Jos puhallinta ei haluta pitää käynnissä tai se sijaitsee erittäin tuulisella ulkoseinällä (esim. saaressa), voi takavedonestin olla tarpeen.
 • Voinko asentaa Pax-puhaltimen itse?

  Puhaltimen kytkentä tulee antaa ammattitaitoisen, valtuutetun sähköasentajan tehtäväksi. Kaiken muun voit tehdä itse, kunhan luet asennusohjeen huolellisesti läpi ensin. Suosittelemme myös tarkistamaan puhaltimen sijainnin ja kanavoinnin ilmanvaihtoasiantuntijalta.
 • Minne tuloilmaventtiilit tulisi asentaa?

  Tuloilma- eli korvausilmaventtiilit asennetaan huoneisiin, joissa oleskellaan paljon. Tällaisia ovat mm. makuuhuoneet, olohuone, työhuone, takkahuone, jne. Asenna venttiili mahdollisimman ylös seinälle, mutta vähintään 10 cm katonrajasta. Mikäli huoneessa on lämmönlähde, kuten lämmityspatteri, venttiili on hyvä olla sen yläpuolella tai välittömässä läheisyydessä. Lämmityskautena patteri lämmittää ulkoa sisään tulevaa korvausilmaa, mikä vähentää vedon tunnetta merkittävästi.